Pavo Cup
De Pavo Cup is dé competitie voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurtalenten. De in de voorselecties geselecteerde talenten strijden in de halve finales op 25 juli 2024 om een plek in de finale. De finales bestaan uit twee rondes. In de eerste finaleronde worden maximaal twee combinaties tegelijk in de baan toegelaten. Zij dienen op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te laten zien. Vervolgens worden de beste paarden per leeftijdscategorie in de tweede finaleronde gereden en beoordeeld door een gastruiter. De finales worden verreden op 27 juli 2024.
De allerbeste jonge dressuurpaarden zorgen ieder jaar weer voor oogstrelende presentaties en een zinderende ontknoping! Het beoordelen van de natuurlijke kwaliteiten van een paard loopt als een rode draad door deze selecties. Om een startplaats te bemachtigen in de halve finale van de Pavo Cup dient een paard over extra kwaliteiten te beschikken.
De Pavo Cup is gratis toegankelijk voor publiek. U bent van harte welkom om een bezoek aan ons evenement te brengen. De kosten voor parkeren bedragen € 10,- per auto.
Criteria voorselectie
Bij de vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden wordt in wedstrijdverband de aanleg van jonge dressuurpaarden getest. De paarden hoeven geen L- of M-proef te lopen, maar kunnen laten zien wat ze in huis hebben door het tonen van verrichtingen. Tijdens de voorselectiewedstrijden worden maximaal twee combinaties tegelijk in de baan toegelaten. Zij dienen op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te laten zien. De beoordeling duurt ongeveer 10 tot 20 minuten. De jury beoordeelt de volgende onderdelen op een schaal van 1 tot 10: stap, draf, galop, harmonie en totaalindruk.
Voorwaarden deelname
Naast het hebben van een lidmaatschap bij de KNHS, dient de combinatie ook in het bezit te zijn van een KNHS-startpas. Voor register B-paarden is het ook mogelijk om deel te nemen aan de Pavo Cup.
Halve finale en finale
In de halve finale worden de combinaties 1/10e punten toegekend. De jury beoordeelt de volgende onderdelen op een schaal van 1 tot 10: stap, draf, galop, harmonie en totaal indruk. In de finale worden de combinaties 1/10e punten toegekend. Tijdens het eerste onderdeel (de eerste finaleronde) worden maximaal twee combinaties tegelijk in de baan toegelaten. Zij dienen op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te laten zien. De jury beoordeelt de volgende onderdelen op een schaal van 1 tot 10: stap, draf, galop, harmonie en totaalindruk.
Startplaatsen halve finale
Na elke selectiewedstrijd komt er een aangepast tussenklassement. Na de vijfde - en dus laatste - selectiewedstrijd zal op basis van de behaalde scores (van hoog naar laag) het vooraf vastgestelde aantal combinaties (50 vierjarigen, 35 vijfjarigen en 20 zesjarigen) geplaatst worden voor de halve finale.
De overige startplaatsen in de halve finale worden aangevuld op basis van het behaalde aantal punten in de voorselectie, uiteraard geldt hiervoor een ex aequo-regeling. Na enkele voorselecties worden de voorlopige deelnemerslijsten gepubliceerd.
Boven op de bovengenoemde aantallen startplaatsen komen nog extra deelnemers: goedgekeurde KWPN-hengsten, hengsten die deelnemen aan de hengstenselectie (hors concours en daarom niet officieel voor de wedstrijd) en paarden die deelnamen aan de laatste observatietraining voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Al deze KWPN geregistreerde paarden mogen rechtstreeks zonder voorselectie deelnemen aan de halve finale.
Beoordeling
De beoordeling wordt uitgevoerd door een jury. De jury geeft gezamenlijk één beoordeling. De ringmeester zal aangeven wanneer de combinaties de gevraagde verrichtingen moeten laten zien.
Winnaars voorgaande jarenGevraagde verrichtingen voorselecties
Gevraagde verrichtingen halve finale
Gevraagde verrichtingen eerste finaleronde
Uitvoeringsbesluit
Protocollen
Video: Voorbereiden op de Pavo Cup
Nieuws jongepaardencompetities
Meer nieuws