Tuigpaard

Gelders paard

Jong KWPN

Toepassen

De zaterdag van het WK jonge springpaarden in Lanaken staat steevast in het teken van de kleine finales. Bij de zesjarigen behaalde de Balou du Rouet-zoon Narcos knap de derde plaats.

Alle combinaties die niet zijn geplaatst voor de finales morgen, mogen vandaag hun WK afsluiten door middel van de kleine finales. Bij de zesjarigen maakten daarvan ruim 130 combinaties gebruik.

Vaker succesvol
Maxime Thefenne reed met Tim Franssen’s Narcos (Balou du Rouet uit Valuta van de Heffinck elite sport-spr PROK van Clinton, fokker Rens Verberk) naar het beste KWPN-resultaat door foutloos als derde te finishen. Dit duo presteerde afgelopen jaren al vaker goed in de jongepaardencompetities. De winnaar van het eerste WK-onderdeel had gister minder geluk en kwamen daardoor vandaag ook aan de start in de kleine finale. Onder Jasmin Seppälä finishte de door Auke de Jong en Petra Strikwerda gefokte Harley VDL-dochter Nindita sport-spr (uit Hindita ster IBOP-spr PROK van Glasgow van ‘t Merelsnest) hierin als zevende.

Vijf- en zevenjarigen
De KWPN-goedgekeurde hengst Ovinio (Ipsthar uit Kovinia sport-spr van Vigo d’Arsouilles, f/g Geert Moerings) was onder Bas Moerings met een tiende plaats de beste KWPN’er in de kleine finale bij de vijfjarigen. Hierin kreeg hij concurrentie van ruim 125 combinaties. Met een achtste plaats boekte de Vigo d’Arsouilles-nakomeling Migo (uit Z Zermie 10 stb prest D-OC van Sam R, fokker J. Jeuring) onder Harry van Dooren het beste KWPN-resultaat in de kleine finale voor zevenjarigen, die voor de derde dag op rij een 1.40m-proef voorgeschoteld kregen.

Morgen om 09.30 uur begint de eerste finale. Voor aanwezige fokkers van medaille winnende paarden zijn fokkerspremies beschikbaar.

Bekijk hier alle uitslagen en hier de KWPN Mediaguide.