Hoogste punten voor George Clooney-dochter Lily op SK Varsseveld
Vanochtend vond in Varsseveld een stamboekkeuring van de regio Gelderland plaats. Twee dressuurmerries verdienden 80 punten voor hun verrichting.
Van de 26 merries die Bart Bax en Floor Dröge in Varsseveld beoordelen konden er 12 ster worden verklaard. “De accommodatie was top voor elkaar, alles was goed verzorgd en de ring lag er super bij”, blikt Bart Bax terug. “We hebben vandaag wat merries gezien die correcter zouden mogen zijn in het fundament. Daarnaast zagen we paarden die wat neerwaarts waren in de romprichting, waarbij dat ook terug te zien was in de beweging.”
Lily
Twee merries behaalden 80 punten voor beweging, waaronder de merrie Lily (George Clooney uit Hailey van Johnson, fokker S. Wijnveen uit Winterswijk) van W. Scholten uit Lichtenvoorde. Deze merrie kreeg 85 punten voor de stap, 80 voor draf en 75 voor galop en houding, voor exterieur scoorde ze 75 punten. “Dit is een merrie met veel uitstraling die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Ze heeft een aansprekend front met een lange hals, die goed bespierd is. De bovenlijn is voldoende sterk en heeft eveneens een goede bespiering. Daarbij heeft de merrie een hard fundament. In stap is ze actief, zuiver en heeft ze veel souplesse en veel ruimte. De draf is lichtvoetig, met een goede techniek en veel souplesse. Wat opviel aan deze merrie is dat ze geen snelheid nodig heeft om correct te draven. De galop heeft een goede drietact met ruim voldoende balans en souplesse, ze zou in galop nog iets meer gesloten kunnen blijven voor een hoger cijfer.”
Negro-dochter Kaitlyn Karla
De vierjarige Kaitlyn Karla (Negro uit Encanta Karla elite sport PROK van Vivaldi) van fokker G. Loeters uit Didam kreeg een bovenbalkscore van 70/80. “Deze merrie staat ruimvoldoende in het rechthoeksmodel en heeft een aansprekend hoofd. De hals staat er goed op en heeft ruim voldoende lengte, ze heeft een mooi ontwikkelde schoft die lang doorloopt in de rug. Kaitlyn Karla heeft een sterke bovenlijn maar had voor hogere punten iets correcter mogen zijn in het fundament. De stap is actief, zuiver en heeft een goede ruimte. In draf heeft de merrie een goede techniek en een goed gebruik van het achterbeen, daarbij kan ze makkelijk schakelen. Om hogere punten te krijgen mocht ze soms iets meer bergopwaarts blijven. De galop heeft een goede drietact en ruim voldoende houding, maar zou nog iets meer lichaamsgebruik kunnen hebben.”
MvE voor KWPN